Lancering Nederlandse Lua (+GIVE-AWAY)

Nederlandse versie: zie lager
When I launched my Lua sleep sack pattern six months ago, I didn’t really have high expectations. A simple pattern in three sizes was simply all I was capable of creating with a high maintenance newborn to care for (in combination with a job in a different country). 

Six months on, Lua is a best-selling pattern, and the enthusiastic responses have exceeded my expectations by far. Thank you so much for all your support! I received many requests for a translation to Dutch, and with the help of my friend Regina (from Twee Emmerkes Water), I finally managed to get the translation ready.

For obvious reasons, the remainder of this blog post will be in Dutch. But first, a few more words in English about the new Lua I stitched up for the occasion. The fabric is designed for Cloud 9 by one of my favorite designers, Eloise Renouf. I made this dress in it a few weeks ago, and I couldn’t get enough of it, so I got some more from Den Depot to make a sleep sack as well. It is called Spring Sampler and also comes in a pink palette.


Allez, en nu in ‘t Nederlands! Toen ik een half jaar geleden mijn Lua-patroon lanceerde, had ik niet echt hoge verwachtingen. Een eenvoudig patroon in 3 maten was simpelweg het enige waar ik als kersverse werkende moeder van een heel veeleisende baby toe in staat was.

Zes maanden later is het patroon een onverwachte bestseller, en hebben de enthousiaste reacties mijn verwachtingen ver overtroffen. Nogmaals dank aan iedereen die het Engelstalige patroon al aankocht! De aanvragen voor een Nederlandse versie bleven echter maar komen, en na lang uitstellen heb ik de hulp van de geweldige Regina (van Twee Emmerkes Water) ingeroepen om het patroon te vertalen.

Add to Cart

Het patroon is vanaf vandaag dus ook beschikbaar in het Nederlands. Klik op het winkelkarretje hierboven, en je kan het betalen via een kredietkaart of Paypal, en vervolgens onmiddellijk downloaden. Betaal je liever via overschrijving? Stuur een mailtje naar straightgrainblog@gmail.com, en we brengen dat snel in orde!

Het patroon kost normaal $7 of €5.50, maar als je de code LANCERING gebruikt, krijg je 20% korting. Hoera! De code is geldig tot 27 oktober.

Voor wie het patroon nog niet kent: het gaat om een pdf-patroon, dat je zelf kan afprinten en aan elkaar kleven. Maar je krijgt het patroon ook in A0-formaat, zodat je het kan laten afprinten in een copy center op één grote bladzijde (dus geen plakwerk). De Lua telt drie maten tussen 0 en 2 jaar. Hij sluit met twee knopen aan de schouders, en een rits aan de zijkant. Aan de voorkant zit een mooi paspeldetail, maar dat kan ook worden weggelaten. De instructies zijn uitgebreid en voorzien van duidelijke foto’s, zodat ook beginners de slaapzak kunnen maken. Daarenboven bevat het patroon heldere instructies voor het veilig aanbrengen van de knopen. De Lua kan gemaakt worden in een winterversie (met tussenvoering) of in een zomerversie.

Nederlandstaligen die het Engelstalige patroon kochten krijgen de Nederlandse versie trouwens gratis toegemaild. Ik probeer dat tegen maandag in orde te hebben – stuur me gerust een mailtje als je de komende dagen niets van me hoort.

De give-away
Om de lancering te vieren maakte ik zelf nog eens een Lua. De prachtige stof is van Eloise Renouf voor Cloud 9, en werd me toegestuurd door Sophie van de stoffenwinkel Den Depot.

Kennen jullie Den Depot/Het Machien al? Samen met haar zus Chris verkoopt Sophie zowel online als in een fysieke winkel stoffen van onder meer Cloud 9, Birch, Riley Blake, Michael Miller, Kokka, Lillestoff, Timeless Treasures, en Robert Kaufman. Maar je kan er ook terecht voor grossierstofkes, fournituren, en patronen. Daarnaast geven de zussen ‘s avonds en in het weekend ook workshops voor beginners en meer ervaren naaisters.

Ik vind het verhaal achter Den Depot/Het Machien echt heerlijk. Het begon allemaal met een online oproep van Sophie om een naaigroep op te richten in Heist. Op de blogpost kwam echter geen enkele respons… Of dat dàcht Sofie, want toen ze de oproep teleurgesteld wou deleten en de mailbox van de blog opende, bleek die bomvol enthousiaste reacties te zitten.
Sophie trommelde haar zus op, en samen kochten ze enkele naaimachines en begonnen ze workshops te geven, die al snel bomvol zaten. Ze begonnen ook stoffen mee te brengen, en zo ontstond de nood aan een grotere ruimte. Ondertussen zijn de zussen een nieuw pand en enkele verbouwingen rijker, en is Den Depot/Het Machien een begrip tot ver buiten Heist.

Sophie is niet alleen heel ondernemende, maar ook een supergulle dame. Ze wil twee StraightGrain lezers blij maken met waardebons voor Den Depot. Ik gooi zelf nog vijf Lua-patronen in de prijzenpot. Deelnemen kan via onderstaande Rafflecopter. (Wie het patroon aankoopt en het vervolgens wint, krijgt het trouwens terugbetaald.) Veel succes!

Click here to enter the give-away

Advertisements

25 thoughts on “Lancering Nederlandse Lua (+GIVE-AWAY)

  1. Ik doe graag mee, zou het patroontje direct kunnen gebruiken voor het eerste kleinkind dat in januari wordt verwacht! Annie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s